dilluns, 2 de desembre del 2013

COM QUE ÉS EL CICLE VITAL D'UNA ERUGA

Partint que ja sabem que una eruga és una larva i que arribarà a insecte després de fer la metamorfosi, creiem que el cicle vital d'una eruga comença amb un ou, del qual neix la larva (una eruga).
Seguidament l'eruga fa un capoll i es transforma en papallona, i aquesta es reprodueix (de manera sexual) amb una altra. La femella pon els ous dels quals tornaran a sortir erugues i tornarà a començar el cicle.

En un principi ens vam qüestionar si les erugues es podien reproduir o no. Després d'indagar però vam saber que aquestes eren larves i, per tant no es podien reproduir, ja que estaven en un estadi molt tendre (com un bebé).

Ens hem informat una mica més i exactament e que pensàvem no està tant junt de la realitat:

Les papallones es reprodueixen quan són adultes. 
La femella i el mascle uneixen els seus abdòmens, cua amb cua, i s'aparien mirant en adreces oposades. Els òrgans que produeixen l'esperma del mascle estan dins del seu abdomen. Quan comença a apariar-se, els òrgans de reproducció que estan al final del seu abdomen s'obren i prenen l'abdomen de la femella. Llavors el penis del mascle penetra a la femella i diposita la seva esperma en un petit sac de l'abdomen d'ella. Així fertilitza els ous. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada