dilluns, 16 de desembre del 2013

CONCLUSIÓ

Aquest blog ha estat un llarg procés que ha durat tot el semestre, i que ens ha ajudat a indagar en un tema en concret i alhora extrapolar en temes relacionats.


El projecte ens ha aportat un nou ventall de coneixements que pensàvem que teníem clars i que gràcies a treballar-los en el blog ens hem pogut adonar que en molts estàvem equivocats. També ens hem endut sorpreses provocades per aquests nou aprenentatges, com per exemple el capoll de les nostres erugues o en com són per dins, i alhora decepcions, perquè la manca d'aquests sabers ha costat la vida de quatre erugues.


El blog ens ha semblat una metodologia molt interessant per a treballar un tema, ja que permet plasmar tot el procés d'indagació i seguir avançant tenint en compte els dubtes i els coneixements obtinguts.


A més, el fet de seguir un ésser viu observable, en el nostre cas les erugues, en permetia generar dubtes i formular hipòtesis a partir de la pròpia experiència.

Per exemple, el fet d'observar que cada cop que ens "desapareixien" les erugues, ens "apareixia" un cotó negre de les flors, ens va fer arribar a la conclusió que potser aquell cotó no sortia de les pròpies flors sinó de les erugues. I efectivament o vam poder comprovar observant aquell cotó, i veien que dins d'aquests hi havia una erugua intentant fer la metamorfosi.


Ens ha semblat un projecte molt significatiu i completament aplicable com a metodologia en les escoles, ja que el fet de poder escriure cada part del procés d'indagació en un bloc, facilita molt més el poder-lo consultar i observar els avanços que no pas en un full o en un dossier (ja que t'apareixen els títols de les entrades referents a cada part del procés en un índex ordenat per dates).


Així doncs, gràcies a aquest projecte hem pogut viure en primera persona la utilitat dels blogs i la significtivitat de poder indagar sobre un fet observable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada