diumenge, 10 de novembre del 2013

CONCLUSIONS DEL QUE HA PASSAT AMB L'ÚLTIMA ERUGA

Hem extret moltes conclusions a partir del que vam veure ahir. 

En primer lloc, ja sabem que allò negre no era podrit dels clavells i dels excrements sinó que era una filera que produïa l'eruga per a fer el seu capoll.

En segon lloc, vam pensar en les altres erugues que ens havien "desaparegut" no ho havien fet realment sinó que també estaven en procés de transformació. Quan netejàvem el terrari ho fèiem perquè vèiem molts excrements i a més aquesta espècie de cotó negre que no ens semblava en absolut una crisàlide. Llavors ho llençàvem per tal de netejar-lo. 


En tercer lloc, teníem la idea que les erugues formaven una espècie de capoll per fer-se crisàlide, i ens imaginàvem aquest capoll d'un tamany no més gran que un dit i ben arrodonit (tal com es pot veure a la imatge). Per això, el primer que vam pensar en veure la filera negra produïda per l'eruga, és que era podrit dels clavells. 

El fet que ens imaginéssim el capoll d'aquesta manera era perquè cadascun de nosaltres havia viscut l'experiència de tenir cucs de seda, i els capolls dels cucs de seda són petits i groguencs, com si envoltessin l'eruga.

Les nostres erugues en canvi, feien molt cotó de color negre al voltant de la flor, i es transformaven en crisàlide dins la seva flor, el clavell.

capoll del cuc de seda

capoll de les erugues del clavell


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada