divendres, 18 d’octubre del 2013

COM ENS IMAGINEM QUE SÓN LES ERUGUES?

Abans de començar a observar les erugues, pensem que seria interessant fer una reflexió de com ens imaginem que son, tant per dins com per fora, per saber els nostres coneixements previs i poder comparar-los amb els coneixements finals:

COM ENS IMAGINEM QUE SÓN PER FORA?


Adriana

Jo m'imagino el cos de l'eruga com un "fideu" curt i tou amb alguna espècie de pèls per la superfície de la pell. El color de la pell varia segons el tipus d'eruga i la grandària penso que també.

Crec que el seu cos està format per un cap amb dos ulls petits al costat i una boca, seguit d'un cos allargat irregular (no me'l imagino llis com el cos d'una serp sinó amb petites perturvacions) i al final del cos una última part on aquest és torna més prim i on està situat l'orifici per on surten els excrements.

Al llarg del seu cos es troben unes potes que la permeten desplaçar-se, les potes del radere el cap però són més grans i l'ajuden a alimentar-se.









Irene


Imagino que les erugues són allargades, toves i amb molts pèls. El color de la pell és ataronjat obscur, és a dir, amb un toc negre. Els pèls que té crec que les identifica moltíssim. De fet, tinc un concepte negatiu sobre les erugues, sempre he escoltat dir que no les toqués perquè són verinosa, suposo que si ho són és pels pèls que té.
També crec que té moltes potes, un nas i boca per on respiren i dos ulls, com nosaltres. És difícil dibuixar-la però intentaré fer-ho el millor possible.






Daniel

Crec que una eruga és de color vermellosa i verda a la vegada. El tamany aproximat m’ imagino que és d’ entre 7-10 centímetres. Penso que és tova, esponjosa i rodona. Té diverses potetes per poder-se desplaçar per allà on vulgui, amb lentitud per això.
Diria que té dos ulls, com nosaltres, una boca i un nas que és per on respira.







COM ENS LA IMAGINEM PER DINS?



Adriana

Per saber com son i com funcionen per dins, parteixo de les funcions vitals que crec que fan: respirar, reproduir-se, menjar i moure's.

En el dibuix podem veure com apareixen l'aparell reproductor, el nerviós, el digestiu i el circulatori.
No apareix l'aparell respiratori perquè crec que respiren a través de petits poros de la pell, el que se'n diu una respiració porosa. Tampoc veiem l'aparell locomotor, ja que crec que les erugues no tenen músculs i molt menys ossos.




Irene

Pel que fa a l'interior de l’eruga, si he trobat difícil dibuixar-la per fora imagineu-vos per dins. Crec que està formada principalment per tres elements. Un sistema respiratori, com uns petits pulmons. Un sistema més aviat digestiu, que exactament no sé si li podríem dir sistema perquè imagino que només tindrà com un tubet amb un “estómac” on fa la digestió. I per últim un sistema circulatori que va d’un extrem a un altre.






Daniel

L'interior de l'eruga crec que és molt simple, amb un petit tub per on passa l'oxigen (que li podríem dir sistema respiratori), un altre filament que es on duu a terme la digestió el qual va des de la boca fins l'esfínter i un tercer tub que transporta la sang.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada