dilluns, 21 d’octubre del 2013

COM SÓN LES ERUGUES, DE QUÈ ESTAN FORMADES?

L'eruga està formada per un cos llarg, tou i amb moltes potes. Aproximadament arriben fins a 4 cm de llargada. Segons el tipus d'eruga tenen colors diferents, a més, canvien de colors unes 4 o 5 cinc vegades. Les erugues que hem investigat han sigut totes de color verd, tot i que al principi eren marrons.


Les erugues tenen el cos dividit en només tres parts :

  • Cap, on es situen els ulls i les mandíbules.
  • Tòrax amb 3 parells de potes. Aquestes són usualment anomenàdes les potes "autèntiques" ja que són les utilitzades per l'alimentació.
Abdomen segmentat en 11 segments. Algun d’ells conté l’organ reproductor. A més és on es situen les altres quatre potes "falses", s'anomenen així perquè només són utilitzades per ajudar a desplaçar-se i fixar-se a la superfície.













L'INTERIOR DE L'ERUGA


Com podem veure a la imatge, té una morfologia interior molt senzilla. Està formada per cinc elements principalment. Tant el sistema circulatori com el sistema nerviós i digestiu estan situats des de la boca fins al final del cos. L'únic que es diferencia de les erugues són els òrgans sexuals, en el cas del mascle té l'òrgan situat aproximadament al mig del cos. Per últim és important parlar-ne de l'embolcall quitinòs que serveix per cobrir-se i a més formar la crisàlide a l'hora de fer la metamorfosis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada